Hotell i Kina – hva, hvordan og hvorfor?
Mange kvier seg faktisk for å bestille hotellrom i utlandet via enkle søknadsskjemaer på internett da man er redd for at språkbarrieren ikke helt blir brutt når man gjør det. Men der må jeg bare si at det er ganske enkelt – og jeg har personlig selv bestilt hotell i Kina uten å kunnde mandarin en hel haug med ganger tidligere.
For det meste går igjennom engelskspråklige nettsider som er veldig beskyttende for norske og vestlige forbrukere – selv i
asiatiske land.
Nå skal det også sies at hotellbransjen i Kina for alvor er på vei oppover, og at de fleste samarbeider med vestlige firmaer for å få flest mulig kunder som kan betale godt for seg. Når det er sagt, så er det primært veldig billig å bo på hotell i Kina – med mindre du ønsker å bo i kremposisjoner i både Beijing og Shanghai. Da kan det koste en del.
Men du skal klare å finne et hundre prosent fine og kurrante hotellrom på følgende nettsider (har utelukkende prøvd den første da jeg mener det er den beste):
Når du først har ankommet hotellet, så er det greit å vite om du har booket inn på et godt eller dårlig hotell – for her er det store forskjeller med tanke på språkbarrieren. På gode hoteller har man som regel ALLTID minst èn person som tar seg av vestlige
kunder, og som etter all sannsynlighet vil klare å guide seg gjennom en samtale som omhandler innlevering og scanning av pass, utdeling av nøkkel til hotellrom og besvarelse av øvrige spørsmål angående den byen du oppholder deg i.
Man får det man betaler for
Standarden på hotell i Kina er ganske likt det vi opplever her hjemme, men det er alltid en gylden regel om at man får det man betaler for. Har man et budsjett på 300 kr pr dag per person som er med på turen, så vil man oppnå gode rom som man kan være svært tilfredse med.
Jeg vil anbefale å i hvert fall bruke 200 kroner per rom, da de som tilbyr priser under dette ikke akkurat kan gi deg det du ønsker når det kommer til standard og øvrige fasiliteter. Kineserne er et veldig hyggelig folkeslag som har et ønske om å hjelpe frem turistene så godt det er mulig for dem. Så du skal ikke være redd for å spørre de ansatte på hotellene om noe, men du må regne med at du kanskje ikke møter like mye engelskkunnskaper som det du kanskje skulle ønske deg.
Vi ønsker deg i hvert fall masse lykke til med å finne et hotell i Kina som kan passe ditt behov og din lommebok – det er flusst av gode alternativer i storbyene, så du vil ikke slite med å finne alternativer, det kan jeg i det minste garantere. Mitt siste tips er å ta et hotell i sentrum av byen, og du finner en oversikt over hvilke hoteller som ligger hvor på hotels.com.