«Dra til Napoli.. og dø» er det noe som heter, og er et kjent sitat blant dem som mener at den italienske byen er et vakkert sted å være.

Og mange mener også at man er ferdig som turist om man besøker Kinas hovedstad Beijing – som er en perle av en turistby. I Beijing kan du gjøre så utrolig mye og oppleve såpass mye at du neppe vil forlate den forurensede byen uten et smil om munnen.

Først: Jeg vil faktisk anbefale at du starter med å lese denne artikkelen om Beijing. Her har vi samlet alt av nødvendig informasjon til deg som skal oppleve Beijing for første, andre eller tredje gang.

Stor flyplass og svindelforsøk

Det første du ser når du kommer på ferie til Beijing er en gigantisk flyplass – som er over tre ganger større enn Gardermoen. Det kan også være et problem å finne engelskspråkelige ansatte når man ankommer Beijing. Generelt vil jeg si at det å planlegge sine første timer er noe av det viktigste man kan gjøre når man skal til den kinesiske hovedstaden. Og med «planlegge», så mener jeg følgende:

– Print ut hotellbeskrivelsen på et ark.

– ALLTID ha den kinesiske adressen med deg. Hvis du viser engelske (vestlige) bokstaver til en taxisjåfør, så kan du garantere at vedkommende ikke vil forstå noen ting.

-IKKE la deg lure av «hjelpende folk» som snakker engelsk til deg og hører om du skal ha taxi. For all del: spaser til enten de offisielle taxiene eller til subwayen.

Utenfor står taxisjåfører klare til å lure turistene, så pass på – du vil neppe ønske å betale 3-4 ganger mer enn det du egentlig må for en taxitur inn til sentrum.

Denne turen tar kun 40-45 minutter (alt ettersom hvor i byen du skal, naturligvis…), og skal ikke koste mer enn 120-150 RMB (150-200 norske kroner).

Fortsatt redd for å bli lurt?

Hvis du er redd for å bli svindlet eller lurt når du drar til Beijing (og det BØR du være), så vil jeg anbefale denne artikkelen. Den heter «Hvordan unngå å bli lurt når man reiser til Kina?» og tar for seg alle mulige svindelmetoder som finnes der ute.

Hotellopphold i Beijing

Hotellene i Beijing er som regel svært vennlige for vestlige turister. Vestlig toalett, enkelte vestlige matvarer kan som regel kjøpes og hotellrommene ser svært bra ut. Priser på hotellrom i Beijing er også svært lav, og du kan fort få et godt hotellrom til rundt 300 kr pr/natt om du er to personer , det skal ikke være noen stor utfordring å få til.

Av aktiviteter er det en del ting å se og gjøre i Beijing. Vi som lager denne reiseguiden anbefaler:

– Silkemarkedet.
– Perlemarkedet.
– Den kinesiske mur.
– Den forbudte by.

Dette er fire steder som alle bør besøke når de tar turen innom Beijing. For å si det sånn; du har ikke vært i Kina uten å ha vært på den kinesiske mur. Og den kinesiske mur ligger kun 30 minutter unna sentrum av Beijing. Noen guidede turer tar deg rett til muren, noe som kan være svært gunstig å benytte seg av. Det er godt å ha med seg en engelsktalende fyr rundt i Beijing om du har muligheten til det.

Selv har jeg bodd VELDIG mange ganger på hotell i Beijing. For å gjøre ting enklere for deg, så har jeg satt opp en del anbefalinger (basert på ekte brukeropplevelser fra et norsk perspektiv) i denne artikkelen. Her anbefaler jeg et par-tre hoteller i Beijing som du etter all sannsynlighet vil være fornøyd med.

Reiseguide med tips og triks

Det er en reiseguide til hele Kina som jeg har prøvd å anbefale i hver eneste artikkel jeg har begitt meg ut på, og spesielt delen om Beijing er i denne boken helt fantastisk.

Boken har:

– Detaljert kart
– Alt skrevet på norsk
– Gode beskrivelser av alle severdighetene
– Gatenavn, telefonnummer og åpningstider på alle severdigheter
– Restauranttips
– Mye mer.

Det er rett og slett en bok du virkelig trenger om du skal til Beijing, og det er en liten kostnad for stor nytte. Selv kjøpte jeg boken her hos Ark.no (direktelink til boken) og fikk den i posten etter to dager – og har brukt den på hver Kina-reise jeg har hatt i det siste.

«Kina» fra Gyldendals forlag. Den beste boken jeg har lest om Kina som turistland. Foto: Ark

Bilder fra Beijing

Om du ønsker å se noen bilder jeg selv har tatt i Beijing, så legger jeg dem bare ved her.

Wanfujing Snack Street i Beijing. Her er det OK priser, men eksotisk mat... Foto: Reisetilkina.com
Wanfujing Snack Street i Beijing. Her er det OK priser, men eksotisk mat… Foto: Reisetilkina.com

 

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

 

Beijing Language University. Her går det flere nordmenn. Foto: Reisetilkina.com
Beijing Language University. Her går det flere nordmenn. Foto: Reisetilkina.com

 

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

 

Den forbudte by i Beijing er en av hovedattraksjonene i hovedstaden. Foto: Reisetilkina.com
Den forbudte by i Beijing er en av hovedattraksjonene i hovedstaden. Foto: Reisetilkina.com

 

Mamma betrakter utsikten i Den Forbudte By. Foto: Reisetilkina.com

 

 

Flybilletter til Beijing

Det å fly tur-retur Beijing er også noe jeg har gjort litt for mange ganger. På forhånd vil jeg beklage til neste generasjon som vil slite med global oppvarming som følge av min
reisevirksomhet…

Uansett: det er flere alternativer hvis man flyr til Beijing fra Norge. Både Værnes (Trondheim), Flesland (Bergen) og Gardermoen har meget gode forbindelser – hvor man bare blir nødt til å gjøre ett flybytte før man er i Kina.

Jeg anbefaler å lese denne artikkelen som viser deg helt og holdent hvordan du finner de billigste flybilletene til Kina. Alt handler om å sammenligne priser hos de forskjellige flyselskapene.

Mine favoritter – Finnair & SAS

Finnairer det største og beste selskapet som flyr til Beijing fra store norske byer. Her får du god komfort, billige flybilletter til Kina og service på et veldig høyt nivå. Mange av de andre utenlandske selskapene som flyr gir deg ikke akkurat det samme, og det er faktisk begrenset på hvor mange av selskapene som flyr til Beijing på en så god måte.

For ordens skyld: SAS flyr til Beijing via København og Finnair flyr til Beijing via Helsinki.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.